Sastojci
Porcije: 4
- 400 g konzerviranog slanutka
- 800 g konzerviranih zgnječenih rajčica
- 15 g đumbira
- 4 češnja češnjaka
- 1 luk
- 1 čili-papričica vrste „bird’s eye”
- 1 žlica garam masale
- 1 čajna žličica mljevenog kumina
- 1 čajna žličica kurkume
- ½ čajne žličice čilija u prahu
- 4 žlice ghee maslaca
- 50 ml vode
- sol
- korijandar (za ukrašavanje)
- naan kruh (za posluživanje)
- kuhana basmati riža (za posluživanje)
Pribor: daska za rezanje, nož, fino sito, multipraktik, tava za prženje, gumena kuhinjska lopatica
Ogulite đumbir i češnjak. Ogulite i nasjeckajte luk. Ocijedite konzervirani slanutak te ako želite sačuvajte ocijeđenu tekućinu za drugi recept. U multipraktik ubacite oguljeni đumbir i češnjak, čili-papričicu „bird’s eye”, garam masalu, mljeveni kumin, kurkumu i čili u prahu te ih usitnjavajte sve dok ne nastane glatka i gusta pasta.
Ghee maslac zagrijte u tavi za prženje na vatri srednjeg intenziteta. Dodajte luk i pirjajte otprilike 5 min ili dok ne postane proziran. Dodajte smjesu od začina, ocijeđeni slanutak, zgnječene rajčice i vodu te pustite da se kuha na laganoj vatri 10 min.
Posolite prema ukusu. Ukrasite korijandrom i poslužite uz naan kruh i kuhanu basmati rižu. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.