Sastojci
Porcije: 2
- 100 g ribe iverak (očišćeni file)
- 100 g brokule
- 100 ml mlijeka
- 5 grančica timijana
- 100 ml povrtnog temeljca (za više koraka)
- 40 g maslaca
- 20 g pahuljica od badema
- sol
- papar
Pribor: mala tava za prženje, kuhača, velika tava za prženje, mali lonac za pirjanje, nož, daska za rezanje, žlica s rupicama
Pahuljice od badema popržite u tavi sve dok ne pozlate.
Zagrijte malo manje od pola povrtnog temeljca i mlijeka i pustite da zavri, obilno posolite i popaprite. Dodajte timijan i držite ga uronjenog u toplom mlijeku otprilike 3 – 5 min.
Potom halibut stavite u vruću, ali ne i kipuću vodu (otprilike 90 °C). Kuhajte otprilike 3 – 4 min, ovisno o debljini.
Za to vrijeme lonac za pirjanje napunite vodom, dodajte sol te pustite da zavri. Brokulu narežite na male cvjetove.
Blanširajte brokulu u slanoj kipućoj vodi 3 – 4 min tako da bude još uvijek hrskava. Ocijedite i odložite sa strane.
Rastopite maslac u tavi za prženje, dodajte ostatak povrtnog temeljca i pustite da polako zavri.
Zatim ubacite blanširanu brokulu u temeljac s maslacem. Posolite i popaprite prema želji. Halibut poslužite na brokuli i ukrasite bademovim pahuljicama.
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.