Sastojci
Porcije: 2
- ½ glavice brokule
- 120 g kuskusa
- 1 limun (kora i iscijeđeni sok, za više koraka)
- 100 g punomasni grčki jogurt
- 50 g lješnjaci
- 235 ml vode
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Pribor: tava za prženje, fini ribež, cjedilo za agrume, gumena kuhinjska lopatica, daska za rezanje, nož, mala zdjela, lonac, kuhača, vatrostalna posuda
Naribajte koru limuna i iscijedite ga. Glavu brokule prerežite po dužini tako da cvjetovi budu pričvršćeni za peteljku što je više moguće. Popržite lješnjake u tavi za prženje (po mogućnosti izrađenoj od lijevanog željeza) sve dok ne pridobiju miris, otprilike 3 min. Grubo ih nasjeckajte i odložite sa strane. U malu zdjelicu iscijedite pola limuna u jogurt za posolite i popaprite. Dobro promiješajte i odložite sa strane.
Pustite da voda zavri u loncu. U veliku vatrostalnu posudu dodaje kuskus te ga posolite. Kuskus prelijte vrelom vodom, pokrijte ga i ostavite ga da se kuha na pari otprilike 10 – 15 min te jednom promiješajte na polovici tog vremena. Ocijedite vodu i promiješajte kuskus te dodajte pola naribane limunove kore, pola maslinovog ulja, pola prženih lješnjaka i posolite i popaprite prema ukusu. Nježno promiješajte i odložite sa strane.
Zagrijte tavu za prženje na kojoj ste popržili lješnjake na vatri srednjeg do jakog intenziteta, dodajte maslinovo ulje i položite narezanu brokulu tako da narezana strana bude okrenuta prema dolje. Pecite s obje strane otprilike 1 – 2 min ili dok ne posmeđi.
U malu zdjelu ubacite prepečenu brokolu i preostalu naribanu koru i iscijeđeni sok limuna te posolite. Žlicom zagrabite jogurt i razmažite ga na tanjur za posluživanje. Na jogurt dodajte kuskus i prepečenu brokolu te posipajte ostatkom preprženih lješnjaka. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.