Sastojci
Porcije: 4
- 1 češanj svježeg češnjaka
- 2 1⁄2 limete (raspodijeljeno tijekom pripreme)
- 1 čili papričica
- 20 g korijandra (raspodijeljeno tijekom pripreme)
- 500 g pilećih krilaca
- 6 č. žl. maslinovog ulja (raspodijeljeno tijekom pripreme)
- 200 ml umaka za roštilj
- 200 ml kiselog vrhnja
- sol
- papar
- šećer
- paprika
Pribor: nožić za ljuštenje korice agruma, cjedilo za agrume, pećnica, daska za rezanje, nož, hvataljke, vrećica za zamrzavanje, pladanj za pečenje, papir za pečenje, mala zdjela
Zagrijte pećnicu na 180 °C / 250 °F. Protisnite češnjak i uklonite zelene izdanke. Naljuštite koricu limete i iscijedite je. Fino nasjeckajte češnjak, čili i korijandar.
Začinite piletinu solju i paprom.
U velikoj vrećici za zamrzavanje pomiješajte češnjak, čili, sok limete, koricu limete, polovicu korijandra, maslinovo ulje i umak za roštilj s piletinom sve dok se dobro ne sjedine. Začinite solju, paprom, šećerom i paprikom.
Uklonite pileća krilca iz vrećice za zamrzavanje i otresite višak tekućine. Stavite pileća krilca na obloženi pladanj za pečenje i pecite ih otprilike 25 – 30 minuta na 180 °C / 350 °F dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Okrenite krilca kad istekne polovica vremena predviđenog za pečenje.
Iscijedite limetu. U manjoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje, preostali korijandar, sok limete, sol, papar, šećer i maslinovo ulje.
Uživajte u svježem umaku s pilećim krilcima.
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.