Sastojci
Porcije: 2
- 15 g đumbira
- 1 češanj češnjaka
- 1 zelena čili-papričica
- 15 g korijandra
- 15 g metvice
- ¼ čajne žličice kurkume
- ¼ čajne žličice mljevenog kumina
- 1 čajna žličica čilija u prahu
- 200 g jogurta
- 300 g pilećih prsa
- 200 g riže
- 2 lovorova lista
- 3 komuške kardamoma
- 1 čajna žličica kima
- 1 glavica luka
- 1 žlica biljnog ulja
- ½ čajne žličice sjemenki kumina
- 1 žlica pasirane rajčice
- 2 čajne žličice masale
- ½ čajne žličice šafrana
- 30 ml mlijeka
- sol
- metvica za ukrašavanje
- korijandar za ukrašavanje
Pribor: ručni blender, posuda za mjerenje tekućine, daska za rezanje, nož, zdjela, sito, veliki lonac, tava za prženje, kuhača, mala zdjela
Ogulite i nasjeckajte đumbir i češnjak. Prepolovite zelenu čili-papričicu, izvadite iz nje sjemenke te je nasjeckajte. Operite i nasjeckajte korijandar i metvicu. U visoku posudu dodajte đumbir, češnjak, čili-papričicu, korijandar i metvicu. Dodajte kurkumu, mljeveni kumin, čili u prahu i jogurt. Usitnjavajte ručnim blenderom dok se sve ne prožme i postane glatko.
Piletinu narežite na komadiće za jedan zalogaj. Ubacite u zdjelu i dodajte marinadu. Odložite sa strane na 4 sata.
U veliki lonac dodajte rižu. Dodajte lovorove listove, komuške kardamoma i kim te zalijte vodom. Pustite da voda zavri i ostavite da se kuha na laganoj vatri otprilike 10 minuta. Ocijedite kroz sito i odstranite lovorove listove i komuške kardamoma.
Ogulite i sitno nasjeckajte luk. U tavi za prženje zagrijte ulje. Dodajte luk i pirjajte otprilike 2 minute. Dodajte sjemenke kumina, piletinu, pasiranu rajčicu i masalu. Promiješajte kako bi se sve proželo i kuhajte otprilike 8 min. Posolite prema ukusu.
Pomiješajte šafran s mlijekom. Prelijte preko riže. Ukrasite metvicom i korijandrom. Posolite i dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.