Sastojci
Porcije: 4
- 600 g pilećih prsa (bez kostiju i kožice)
- 20 g đumbira
- 3 češnja češnjaka
- 1 čili-papričica
- 2 iscijeđene limete
- 7 žlice sojinog umaka
- 4 žlice meda
- 4 čajne žličice sjemenki sezama (za više koraka)
- 4 mrkve
- 3 paprike (žute, crvene ili zelene)
- 1 glava brokule
- 150 g šampinjona
- 5 glavica mladog luka
- 2 žlice biljnog ulja
- korijandar za posluživanje
Pribor: pećnica, fini ribež, daska za rezanje, nož, mala zdjela, nož za guljenje, velika zdjela, lim za pečenje
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Ogulite i sitno naribajte đumbir. Sitno nasjeckajte češnjak i čili-papričicu. U malu zdjelu dodajte đumbir, češnjak i čili-papričicu. Dodajte iscijeđenu limetu, sojin umak, med i pola sjemenki sezama. Promiješajte kako bi se proželo i odložite sa strane.
Izvadite središnji dio paprika i narežite paprike na komadiće za jedan zalogaj. Operite glavu brokule i narežite u cvjetove. Odvojite stručak od gljiva i narežite gljive na četiri dijela. Ogulite i narežite mrkvu na komadiće za jedan zalogaj. Sitno nasjeckajte bijeli dio mladog luka, a preostali, zeleni dio na male kolutiće i odložite sa strane. U veliku zdjelu dodajte paprike, brokulu, mrkve i bijeli dio mladog luka. Pileća prsa razrežite u široke trakice i odložite sa strane.
Polovicom umaka zalijte povrće i dobro promiješajte. Posolite i popaprite. Lim za pečenje podmažite biljnim uljem te naslažite povrće. Ostavite da se peče na 200 °C otprilike 15 min.
Izvadite lim za pečenje iz pećnice. Pileća prsa poškropite preostalim umakom te ih posložite na lim za pečenje uz povrće. Ostavite da se peče 200 °C otprilike 10 minuta ili dok piletina ne bude potpuno kuhana. Na kraju dodajte kolutiće mladog luka, preostale sjemenke sezama i korijandar te poslužite. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.