Sastojci
Porcije: 2
- 300 g tjestenine
- 250 g škampa
- 5 rajčica
- 2 nektarine
- 1 češanj češnjaka
- 10 g bosiljka
- sol
- papar
- biljno ulje za prženje
- maslinovo ulje za posluživanje
Pribor: veliki lonac za pirjanje, velika zdjela, četvrtasti ribež, daska za rezanje, nož, mala zdjela, tava za prženje, kuhača
Kuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi u velikom loncu za pirjanje otprilike 8 – 10 min u skladu s uputama na ambalaži. Ocijedite i odložite sa strane.
Za to vrijeme naribajte rajčice na strani ribeža s velikim rupama. Odložite koru i peteljke u otpad.
Naribajte nektarine u istu zdjelu te odbacite koštice. Posolite i popaprite.
Sitno nasjeckajte češnjak. Tanko narežite bosiljak. Skinite ljusku sa škampa te prema potrebi izvucite venu.
Pirjajte škamp i češnjak u malo biljnog ulja na vatri srednjeg do jakog intenziteta otprilike 1 – 2 min sa svake strane. Uklonite s vatre.
Dodajte tjesteninu, rajčice i umak s nektarinom. Dobro protresite i zagrijte prema želji.
Posipajte bosiljkom i poslužite uz nekoliko kapi maslinovog ulja. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.