Sastojci:
- 200 g maslaca sobne temperature
- 1 žlica maslinova ulja
- 100 g neslanih pistacija (+ žlica za ukrašavanje)
- 50 g bademova brašna
- 250 g šećera
- 200 g brašna
- 1/2 žličice soli
- 2,5 žličice praška za pecivo
- 150 g jogurta
- 5 jaja
Za kremu:
- sok 3 limuna
- 3 jaja
- 350 g ricotte
- ribana korica limuna
- 75 g šećera u prahu
- 80 g maslaca
PRIPREMA:
1. Pećnicu zagrijte na 180 °C
2. U posudici na laganoj vatri rastopite maslac. Dodajte ulje i ohladite.
3. Sameljite pistacije. Mi smo ih stavili u multipraktik da dobijemu finu teksturu, ali mogu biti i grublje mljevene.
4. U zdjelu stavite pistaciju, bademovo brašno, obično brašno, malo soli, prašak za pecivo i pomiješajte.
5. Na sredini napravite udubinu, dodajte masnoću, jogurt, jaja te dobro promiješajte.
6. Smjesu podijelite na dva dijela i svaki dio pecite 25 minuta, odnosno dok ne porumene.
7. Još dok je toplo, biskvit malo pospite limunovim sokom.
8. U međuvremenu pomiješajte limunov sok, šećer u prahu, maslac i ricottu. Termički obradite na vatri da se krema stisne te ju stavite da se potpuno ohladi.
9. Ohlađenom kremom premažite biskvite te dekorirajte naribanom koricom limuna i malo grublje mljevenim pistacijama.
10. Stavite u frižider minimalno 2 sata da se sastojci prožmu.
Nakon toga budite slobodni počastiti se ovom delicijom bez grižnje savjesti!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.