Sastojci
Posluživanje: 4
- 200 g pirovog brašna (tip 1050)
- 1 velika žlica maslinovog ulja
- 100 ml vode (mlake)
- 2 rajčice
- 10 g peršina ravnog lista (podijeljenog)
- 400 g mljevene janjetine
- 4 velike žlice koncentrata rajčice
- 2 velike žlice ulja od češnjaka
- 1/4 male žlice sušenog divljeg češnjaka
- 1 mala žličica čili pahuljica
- 1/2 male žlice kumina
- 1 limun (sok) za dekoraciju
- 1/2 male žličice ruja za dekoraciju
- pirovo brašno za posipanje
- sol
- papar
Pribor: pećnica, sito, velika zdjela, podloga za pečenje ili plitica za pizzu, papirnati ručnik, daska za rezanje, nož, zdjela otporna na toplinu, papir za pečenje, valjak za tijesto
Zagrijte pećnicu na najvišu temperaturu (230 °C – 300 °C / 450 °F – 475 °F) i postavite podlogu za pečenje ili pliticu za pizzu u zagrijanu pećnicu. U veliku zdjelu prosijajte brašno od spelte zajedno sa soli i postepeno dodajte mlaku vodu i maslinovo ulje. Dobro mijesite tijesto oko 5 minuta, sve dok ne bude meko i elastično.
Razdijelite ga u porcije veličine teniske loptice, pokrijte mokrim papirnatim ručnikom i ostavite da stoji oko 10 minuta.
Stavite rajčice u zdjelu otpornu na toplinu i izlijte na njih toplu vodu. Ostavite oko 30 sekundi, a zatim brzo ohladite ledenom vodom prije nego što ih ogulite.
Nasjeckajte peršin ravnog lista na sitno. Polovicu ostavite za dekoraciju. U veliku zdjelu zajedno pomiješajte mljevenu janjetinu, narezane rajčice, polovicu nasjeckanog peršina, koncentrat rajčice, sušeni divlji češnjak, ulje od češnjaka, čili pahuljice i kumin. Začinite solju i paprom.
Na površini koju ste prekrili brašnom izvaljajte loptice tijesta u velike ovalne oblike debljine oko 1/2 cm. Premjestite na papir za pečenje.
Raspodijelite tanki sloj mješavine janjetine na tijesto i lagano pritisnite prstima. Premjestite pizzu s papirom za pečenje u pećnicu tako da je pažljivo stavite na vruću podlogu za pečenje. Pecite oko 5 – 8 minuta ili dok rubovi ne nabubre i postanu blago smeđi. Ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva.
Posipajte peršinom. Ako želite, možete dodati sok od limuna ili ruj za okus. Zamotajte i uživajte!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.