Sastojci
Porcije: 4
- 100 g maslina
- 350 g cherry rajčica
- 2 češnja češnjaka
- 2 mlada luka
- 1 luk (crveni)
- 2 paprike (crvene)
- 1 tikvica
- 1 patlidžan
- 250 g riže
- 2 limuna
- 1⁄2 č. žl. šafrana
- 100 ml bijelog vina
- 300 ml temeljca od povrća
- 300 g graška
- sol
- papar
Pribor: daska za rezanje, nož, tava za prženje, kuhača
Ocijedite masline. Prepolovite cherry rajčice, sitno nasjeckajte češnjak, a mladi luk narežite na tanke kriške. Narežite crveni luk, papriku, tikvicu i patlidžan u komadiće veličine oraha.
Dodajte malo maslinovog ulja u tavu za prženje i sotirajte češnjak, luk, paprike, tikvicu i patlidžan na srednjoj temperaturi približno. 4 – 6 minuta.
Dodajte rižu u tavu, dobro promiješajte kako bi se izmiješala s ostatkom i nastavite sa sotiranjem približno 1 – 2 minute.
Narežite limun na tanke kriške.
Dodajte šafran u tavu, dobro promiješajte kako bi se izmiješao s ostatkom i nastavite sotirati približno 1 – 2 minute.
Deglazirajte bijelim vinom. Dodajte taman toliko temeljca od povrća da prekrije sastojke. Začinite prema želji solju i paprom. Pustite da sve zavrije, a zatim smanjite do laganog vrenja i kuhajte otprilike 15 – 20 minuta dok riža ne bude al dente. Povremeno promiješajte.
Nježno umiješajte kriške limuna, rajčice, masline, mladi luk i grašak. Nastavite sotirati približno 5 – 6 minuta. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.