Sastojci
Porcije: 6
- 1 kg mladih ili crvenih krumpira
- 80 ml maslinovog ulja
- 5 krastavaca kornišona ili malih ukiseljenih krastavaca
- 2 luka kozjaka (ljutike)
- 5 rotkvica
- 20 g estragona
- 20 g peršina plosnatih listova
- 20 g vlasca, više ako vam je potrebno za ukrašavanje
- 2 č. žl. zrnatog senfa
- 2 č. žl. senfa Dijon
- 3 č. žl. jabučnog octa
- 1⁄2 č. žl. šećera
- sol
- papar
Pribor: 1 veliki lonac, daska za rezanje, nož, velika posuda za miješanje, mjerna šalica
Kuhajte krumpire u slanoj vodi dok ne omekšaju. Prenesite ih u ledenu kupku kako bi se ohladili nekoliko minuta, zatim ih iscijedite i osušite tapkanjem. Krumpire (ovisno o veličini) narežite na polovice ili četvrtine i stavite ih u veliku posudu.
Pažljivo narežite kornišone na kockice, nasjeckajte ljutiku, a rotkvice prepolovite pa narežite na kriške; grubo nasjeckajte začine. Dodajte kornišon, ljutiku, rotkvicu i začine u zdjelu.
Pomiješajte maslinovo ulje, senf, ocat i šećer.
Dodajte pola preljeva na krumpire i odložite. Okusite i po želji dodajte još preljeva, soli i papra. Ukrasite malom količinom sjeckanog vlasca. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.