Sastojci
Porcije: 9
- 300 g čokolade za preljev (tamne)
- 300 g maslaca
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 5 žumanjaka
- 90 g višenamjenskog brašna
- 1⁄2 č. žl. soli
- maslac za namašćivanje podloge
- šećer za premaz
- šećer u prahu za ukrašavanje
- slatko tučeno vrhnje za posluživanje
Pribor: kist za premazivanje tijesta, kalupi za pečenje, mali lonac za pirjanje, daska za rezanje, nož, mikser, velika zdjela, mutilica, lopatica za sladoled, zamrzivač, pećnica
Kalupe za pečenje premažite maslacem i posipajte šećerom. Pazite da bude ravnomjerno raspoređen s unutarnje strane kalupa. Lupkanjem izbacite višak šećera.
Zagrijte pećnicu na 200 °C / 400 °F. Grubo nasjeckajte čokoladu za preljev. Otopite maslac u loncu za pirjanje na srednjoj temperaturi. Dodajte sjeckanu čokoladu i otopite je zajedno s maslacem.
Ručnim mikserom ili mutilicom istucite šećer, jaja, žumanjke i sol u velikoj zdjeli.
Zatim dodajte otopljenu čokoladu u mješavinu jaja i miješajte sve dok se ne pretvori u glatko tijesto.
Dodajte i brašno i umiješajte ga.
Zatim ravnomjerno razdijelite tijesto po kalupima za pečenje (neka bude visoko otprilike 4 cm). Napunjene kalupe stavite u zamrzivač na otprilike 5 – 7 minuta.
Pecite kolače u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C / 400 °F približno 8 – 10 minuta. Pustite da odstoje otprilike 5 – 7 minuta. Pažljivo izvadite kolače, posipajte ih šećerom u prahu i odmah poslužite. Uz ovu poslasticu se sjajno slažu slatko tučeno vrhnje ili sladoled.
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.