Sastojci
Porcije: 4
- 100 g lješnjaka
- 50 g manga (osušenog)
- 30 g grožđica
- 50 g marelica (osušenih)
- 150 g zobenih pahuljica
- 1 č. žl. smeđeg šećera
- 50 ml orahova ulja
- 50 ml javorova sirupa
- 400 g jogurta (grčkog)
- 200 g bobica (npr. malina, kupina, borovnica, crvenog ribiza)
- cimet za posluživanje
- javorov sirup za posluživanje
- sol
Pribor: pećnica, daska za rezanje, nož, velika zdjela, kuhača, lim za pečenje, masni papir za pečenje ručnici, velika neprijanjajuća tava za prženje
Zagrijte pećnicu na 180 °C / 355 °F. Grubo nasjeckajte lješnjake, mango, grožđice i marelice.
U velikoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, sušeno voće, lješnjake, smeđi šećer, orahovo ulje, prstohvat soli i javorov sirup. Dobro promiješajte.
Ravnomjerno rasporedite granolu na lim za pečenje (po potrebi podložite lim). Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 180 °C / 355 °F otprilike 15 – 20 minuta. Pustite da se ohladi.
U čašu u slojevima stavite jogurt i granolu. Na vrh stavite bobice. Ako želite slađi okus, poslužite uz javorov sirup i cimet. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.