Sastojci
Porcije: 2
- 200 g kvinoje
- ½ kocke za juhu
- 400 g cherry rajčica
- 1 žlica ružmarina
- ½ avokada
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 čajna žličica agavinog sirupa
- 1 žlica bijele miso paste
- 1 žlica senfa
- 1 čajna žličica sezamovog ulja
- 2 žlice ulja neutralnog okusa
- 1 čajna žličica iscijeđenog limuna
- 1 žlica vode
- 2 jaja
- 30 g mladog špinata
- 2 čajne žličice začina dukkah
- 1 žlica klica cikle
- morska sol
- papar
- iscijeđeni limun za posluživanje
Pribor: veliki lonac za pirjanje, sito, tava za prženje, daska za rezanje, nož, kuhinjska lopatica, mala zdjela, mali lonac za pirjanje
Kvinoju stavite u sito i isperite hladnom vodom. U lonac za pirjanje dodajte svježu vodu, kvinoju i kocku za juhu te kuhajte u skladu s uputama na ambalaži. Odložite sa strane.
Rajčice prerežite napola. Ružmarin uhvatite za peteljku i grubo ga nasjeckajte. Uklonite sjemenku iz avokada i ogulite ga. Potom ga izrežite na kocke za jedan zalogaj i odložite sa strane. U tavu dodajte maslinovo ulje i zagrijte ga na vatri srednjeg do jakog intenziteta. Dodajte rajčice, ružmarin i agavin sirup te kuhajte otprilike 15 min ili sve dok se rajčice na zgusnu. Povremeno promiješajte te potom odložite sa strane.
Za umak s miso pastom u zdjelicu dodajte bijelu miso pastu, senf, sezamovo ulje, biljno ulje neutralnog okusa, iscijeđeni limun i vodu te miješajte sve dok se ne postigne glatka tekstura. Posolite i popaprite prema ukusu.
U mali lonac za pirjanje dodajte vodu i pustite da zavri. Jaja kuhajte otprilike 6 min, ogulite ih te ih odložite sa strane. U zdjelu za posluživanje dodajte kvinoju i posipajte kockicama avokada, kuhanim rajčicama i svježim mladim špinatom. U sredinu dodajte jaje i za kraj u zdjelu dodajte malo umaka s miso pastom, prstohvat začina dukkah i klice cikle. Prema želji dodajte sol, papar i iscijeđeni limun. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.