Sastojci
Porcije: 4
- 500 g svježe tjestenine fettuccine
- 2 češnja češnjaka
- 4 žlice peršina
- 80 g maslaca
- 400 ml vrhnja
- 150 g parmezana
- Parmezan za posluživanje
- sol
- papar
Pribor: daska za rezanje, nož, mali lonac za pirjanje, veliki lonac za pirjanje, sito
Ogulite i nasjeckajte češnjak. Sitno nasjeckajte peršin.
U loncu za pirjanje otopite malo maslaca na vatri niskog do srednjeg intenziteta. Dodajte češnjak i pirjajte otprilike 1 min. U lonac za pirjanje dodajte vrhnje te posolite i popaprite. Kuhajte na laganoj vatri otprilike 3 min ili dok se malo ne zgusne. Povremeno promiješajte. Dodajte parmezan i uklonite lonac za pirjanje s vatre.
Zakuhajte vodu. Dodajte sol i tjesteninu fettuccine i ostavite da se skuha al dente. Ocijedite kuhanu tjesteninu fettuccine i dodajte umak od vrhnja. Protresite lonac kako bi se sve proželo. Vratite lonac za pirjanje na vatru i dodajte nasjeckani peršin i maslac te ponovno protresite lonac kako bi se sve proželo.
Posolite i popaprite prema ukusu. Dodajte još parmezana te poslužite. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.