Sastojci
Porcije: 2
- 2 crvene paprike
- 1 češanj češnjaka
- 2 luka kozjaka (ljutike)
- 1⁄2 krastavca
- 300 g rajčica
- 2 č. žl. bijelog balzamskog octa
- 2 č. žl. balzamskog octa
- 1 č. žl. šećera
- 50 ml maslinova ulja
- sol
- papar
- bosiljak (za ukrašavanje) maslinovo ulje (za posipanje)
- dimljena paprika u prahu (za posipanje)
Pribor: pećnica, lim za pečenje, daska za rezanje, nož, nož za guljenje, zdjela (velika), mikser
Zagrijte pećnicu na 250 °C / 480°F. Stavite paprike na lim za pečenje, prebacite u pećnicu i pecite na 250 °C / 480 °F približno 20 minuta. Izvadite paprike iz pećnice, ostavite ih da se ohlade, a zatim ih ogulite i uklonite sjemenke.
U međuvremenu ogulite češnjak, ljutike i krastavac i sitno ih narežite. Sitno nasjeckajte rajčicu. Stavite sve sastojke narezane na kockice u veliku zdjelu zajedno s pečenim mesom paprike. Dodajte bijeli balzamski ocat, balzamski ocat i šećer. Začinite solju po želji i pustite da odstoji približno 30 minuta.
Dodajte sve sastojke u zdjelu, a maslinovo ulje u mikser. Miksajte sve dok masa ne postane glatka. Začinite solju i paprom prema ukusu. Prebacite u hladnjak i ostavite da se hladi približno sat vremena. Na vrh stavite kap ulja, po ukusu začinite dimljenom paprikom u prahu i ukrasite listovima bosiljka.
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.