Sastojci
Porcije: 4
- 2 luka (mala)
- 6 krumpira (srednje veličine)
- 7 jaja
- biljno ulje sol
- papar
Pribor: daska za rezanje, nož, velika zdjela, mutilica, tava za prženje, lopatica (špatula), tanjur za posluživanje
Ogulite i izrežite luk na kockice. Ogulite krumpire i narežite na kriške srednje širine.
Dodajte jaja u veliku posudu, tucite ih sve dok ne postanu kremasta i začinite solju i paprom. Stavite na stranu.
U tavi za prženje na srednjoj temperaturi zagrijte veliku količinu biljnog ulja. Dodajte krumpire i pecite oko 10 – 11 minuta dok se krumpiri potpuno ne ispeku. Uklonite višak ulja.
Dodajte luk i nastavite sotirati, povremeno miješajući, otprilike 2 – 3 min. dok ne omekšaju.
Ulijte jaja kako biste prekrili krumpire i pecite otprilike 8 – 10 minuta na niskoj temperaturi dok dno i rubovi ne očvrsnu. Zatim lopaticom (špatulom) prijeđite oko rubova tave. Na vrh stavite veliki tanjur. Jednom rukom osiguravajući tanjur, a drugom držeći ručku tave za prženje, brzo okrenite tortilju na tanjur i kliznim pokretom vratit natrag u tavu sa sirovom stranom na dnu. Pecite na drugoj strani otprilike 4 – 5 minuta, sve dok se jaje ne ispeče do kraja. Možete i prebaciti tavu u pećnicu i peći na temperaturi od 200 °C / 400 °F približno 10 minuta, sve dok ne budu potpuno pečene.
Premjestite na tanjur za posluživanje i izrežite na komade.
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.