Sastojci
Porcije: 4
- 1 japanska rotkva daikon (mala)
- 100 g staklenih rezanaca
- 200 g mljevenog mesa
- 1 mladi luk
- 10 g đumbira
- 1 bjelanjak
- 1 č. žl. kukuruznog škroba
- 1 č. žl. umaka od soje
- 1 č. žl. šećera
- 1 č. žl. soli
- 1⁄2 č. žl. sezamova ulja
- 1 l vode
- sjeckani korijandar za posluživanje
Pribor: daska za rezanje, nož, mala posuda, veliki lonac za pirjanje, jušna žlica, žlica za obiranje
Narežite mladi luk u tanke prstenove. Sitno nasjeckajte đumbir i narežite rotkvu na tanke trake.
Dobro zamiješajte mljeveno meso, sjeckani mladi luk, sjeckani đumbir, bjelanjak, kukuruzni škrob, umak od soje, šećer i sol vilicom dok ne dobijete smjesu ujednačene konzistencije.
Zavrijte vodu. Iz mješavine oblikujte male mesne okruglice. Ovdje će biti od pomoći ako ruke navlažite vodom kako biste spriječili da vam se loptice lijepe za dlanove. Umjesto toga možete upotrijebiti dvije čajne žličice.
Sada žlicom stavite mesne okruglice u kipuću vodu.
Bjelanjak će uzrokovati pojavu bijele pjene na površini. Uklonite je uz pomoć žlice za obiranje.
Sada dodajte rotkvu i staklene rezance i pustite neka zavrije. Zatim pustite da vrije otprilike 4 – 5 minuta. Začinite sezamovim uljem i posolite. Pospite svježe sjeckanim korijandrom i poslužite.
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.