Sastojci
Porcije: 8
- 1 kg mljevene junetine
- 16 štapića od cimeta
- 200 g tahinija
- 20 g korijandra
- 40 g peršina (za više koraka)
- 1 luk
- 3 češnja češnjaka (za više koraka)
- 1 limun
- 1 čajna žličica soli (za više koraka)
- 200 ml hladne vode
- 1 čajna žličica kumina
- ½ čajne žličice sode bikarbone
- 50 g pinjola
- biljno ulje za prženje (za više koraka)
Pribor: zdjela, cjedilo za agrume, pjenjača, daska za rezanje, nož, velika zdjela, grill tava
Sitno nasjeckajte korijandar i peršin. Ogulite i nasjeckajte luk. Ogulite i smrvite češnjak. Iscijedite limun. U zdjelu dodajte tahini, iscijeđeni limunov sok, trećinu smrvljenog češnjaka, pola nasjeckanog peršina te nasjeckani korijandar. Posolite i popaprite. Miješajte s pomoću pjenjače te postupno ulijevajte vodu sve dok umak za kebab ne dobije gustu teksturu. Odložite sa strane do posluživanja.
U veliku zdjelu dodajte mljeveno meso, nasjeckani luk, preostali češnjak, kumin, sodu bikarbonu, pinjole, preostali peršin i sol te zamijesite.
Smjesu s mljevenim mesom oblikujte u debele kebab rolice, umetnite štapiće od cimeta u kebab rolice i lagano pritisnite da se pričvrste. Premažite s malo ulja i stavite na tanjur.
Zagrijte malo biljnog ulja u grill tavi na vatri srednjeg do jakog intenziteta te popržite kebab rolice otprilike 10 – 12 min. Poslužite uz zeleni tahini. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.