Sastojci
Porcije: 2
- 2 krumpira sorte russet
- 30 g maslina
- 30 g rajčica osušenih na Suncu (u ulju u staklenci)
- 1 glavica mladog luka
- 1 žlica maslaca
- 50 g naribani sir cheddar
- 30 g rukole
- 1 žlica vrhnja crème fraîche
- sol
- papar
Pribor: lim za pečenje, pećnica, daska za rezanje, nož
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Masline prerežite napola, ocijedite rajčice osušene na Suncu i mladi luk narežite na kriške te potom odložite sa strane. Probušite koru krumpira nekoliko puta vilicom i postavite ih na lim za pečenje. Pustite ih da se peku otprilike 40 min ili dok ne omekšaju.
Izvadite krumpir iz pećnice te izdubite vrh svakog krumpira. Napunite svaki krumpir maslacem, zgnječite vilicom, dodajte sir cheddar te ponovno zgnječite.
Posolite i popaprite prema ukusu. Na kraju dodajte masline, rajčice osušene na Suncu, narezani mladi luk, rukolu i vrhnje crème fraîche te posipajte s još mladog luka. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.