Sastojci
Porcije: 4
- 450 g zelenih šparoga
- 200 g jagoda
- 80 g mladog špinata
- 30 g pistacija
- 100 g feta sira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica balzamičnog octa
- sol
- papar
- ulje za prženje
Pribor: daska za rezanje, nož, velika tava za prženje, kuhača, staklenka koja se može čvrsto zatvoriti, zdjela
Odrežite donji dio šparoga te šparoge narežite na male komadiće pod laganim kutom (komadi veličine otprilike 1 cm). Očistite jagode i razrežite ih na četiri dijela.
Zagrijte malo maslinovog ulja u velikoj tavi za prženje i popržite komade šparoga na vatri umjerenog intenziteta otprilike 8 – 10 min dok ne omekšaju. Posolite i popaprite.
U zdjeli pomiješajte mladi špinat, pržene šparoge, jagode i razmrvljeni feta sir. Začinite umakom vinaigrette i posipajte pistacijama te poslužite.
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.