Sastojci
Porcije: 10
- 600 g badema (mljevenih)
- 525 g šećera u prahu (raspodijeljeno tijekom pripreme)
- 2 č. žl. cimeta
- 4 jaja (raspodijeljeno tijekom pripreme)
- 2 č. žl. amaretta (po želji)
Pribor: stolni mikser ili ručni mikser s mlatilicama, pećnica, kist za premazivanje tijesta, lim za pečenje, plastična folija, papir za pečenje, kalupi za kekse u obliku zvijezde, valjak za tijesto
Zagrijte pećnicu na 150 °C / 300 °F. Dodajte mljevene bademe, dio šećera u prahu i cimet u stolni mikser.
Odvojite bjelanjak od žumanjka kod dijela jaja. Dodajte bjelanjak i amaretto u stolni mikser i tucite dok mješavina ne postane glatka.
Kako biste napravili smjesu od bjelanjka i šećera, odvojite bjelanjak od žumanjka kod preostalih jaja. Dodajte bjelanjak i preostali šećer u prahu u čistu zdjelu miksera. Tucite dok se na mlatilici miksera ne pojave zgusnuti vrhovi smjese.
Razvaljajte tijesto između malo plastične folije kako biste izbjegli lijepljenje. Koristeći kalup za kekse, izrežite kekse u obliku zvijezde i prebacite ih na obloženi list za pečenje. Premažite smjesom od bjelanjaka i šećera i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 °C / 300 °F otprilike 15 – 20 minuta.
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.