Sastojci
Porcije: 6
- 250 g sira mascarpone
- 250 g piškota
- 2 jaja
- 60 g šećera u prahu
- 100 ml espressa
- 3 č. žl. amaretta
- 1 č. žl. tamne čokolade
- 1 č. žl. nezaslađenog kakaa u prahu, sol
Pribor: velika posuda, ručni mikser s mlatilicama, gumena lopatica (špatula), posuda za pečenje, plosnati ribež s malim rupicama, sitno sito
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Istucite žumanjke s malo šećera u prahu dok smjesa ne postane blijeda i pahuljasta. Dodajte amaretto i mascarpone. Tucite sve dok smjesa ne postane glatka.
Istucite bjelanjke s prstohvatom soli sve dok se na mlatilici miksera ne pojave zgusnuti vrhovi smjese. Polako mlatilicom umiješajte preostali šećer u prahu. Pažljivo umetnite istučene bjelanjke u kremu od mascarponea.
Sjedinite espresso i preostali amaretto u plitkoj posudici. Kratko uronite piškote u mješavinu espressa, a zatim poslažite natopljene piškote na dno posude za posluživanje. Pokrijte slojem kreme od mascarponea, a po vrhu prelijte tankim slojem naribane čokolade.
Ponavljajte postupak nanošenja slojeva dok ne upotrijebite sve sastojke. Završite slojem kreme od mascarponea, fino naribane čokolade i nezaslađenim kakaom u prahu. Stavite u hladnjak na barem 3 sata prije posluživanja. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.