Sastojci
Porcije: 20
- 200 g sjeckanog kokosa
- 4 bjelanjka
- 200 g šećera
- 1 č. žl. ekstrakta vanilije
- 1⁄4 č. žl. soli
- 100 g čokolade
Pribor: lim za pečenje, pećnica, plastična folija, velika zdjela, papir za pečenje, mali lonac, mala zdjela
Zagrijte pećnicu na 170 °C / 350 °F. Ravnomjerno rasporedite drobljeni kokosov orah preko lima za pečenje i pecite u pećnici otprilike 4 minute ili dok ne poprimi zlatno smeđu boju.
U velikoj posudi istucite bjelanjke, šećer, ekstrakt vanilije i sol. Dodajte prepečeni kokos i sjedinite. Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite je u hladnjak na približno sat vremena.
Mješavinu kokosa oblikujte u 20 malih loptica i rasporedite ih preko lima za pečenje na koji je položen papir za pečenje. Prebacite ih u pećnicu na temperaturu od 170 °C / 350 °F i pecite približno 15 minuta. Makroni bi trebali biti blago smeđe boje i još uvijek donekle mekani. Izvadite ih iz pećnice i stavite na stranu da se ohlade.
Prelomite čokoladu i rastopite je u vatrostalnoj posudi postavljenoj iznad lonca s kipućom vodom. Pažljivo uklonite makrone s papira za pečenje i djelomično ih umočite u čokoladu. Stavite ih na papir za pečenje kako bi se sušili približno sat vremena – dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.