Sastojci
Porcije: 4
- 120 g višenamjenskog brašna
- 250 ml mlijeka
- 80 g maslaca
- 2 jaja
- 7 g vanilin šećera
- 2 cl likera Grand Marnier
- 2 naranče
- 150 ml soka od naranče
- 30 g šećera
- sol
- maslac za prženje
Pribor: cjedilo, velika zdjela, mutilica, mali lonac za pirjanje, nožić za ljuštenje korice agruma, nož, mala zdjela, mala tava za prženje, kuhača, velika tava za prženje, zaimača
Otopite maslac i ostavite ga da se malo ohladi. Zatim istucite jaja, vanilin šećer, liker Grand Marnier i mlijeko. Prosijte brašno i prstohvat soli u mješavinu i umiješajte. Ostavite smjesu da se hladi približno 30 – 35 minuta.
U međuvremenu, naribajte koricu jedne naranče i filetirajte obje.
Karamelizirajte šećer u tavi. Deglazirajte sokom od naranče i pustite neka ključa približno 5 – 10 minuta, sve dok se sok ne zgusne.
Zatim umiješajte preostali maslac dok se ne stvori kremasti umak.
Sada u vrućoj tavi na malo maslaca pecite što je moguće tanje palačinke otprilike 1 – 2 minute sa svake strane, sve dok ne poprime zlatnu boju.
Zagrijte pečenu palačinku u umaku od naranče Dodajte dijelove naranče i naribanu narančinu koricu. Po želji preklopite i poslužite dok je toplo.
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.