Sastojci
Porcije: 6
- 1 lisnato tijesto
- 75 g borovnica
- 4 č. žl. šećera u prahu
- 2 č. žl. vode
Pribor: lim za pečenje, pećnica, kalupi za kekse, daska za rezanje, kist za premazivanje tijesta, zdjela, mutilica
Zagrijte pećnicu na 210 °C / 410 °F. Okruglim kalupom za kekse izrežite otopljeno lisnato tijesto u krugove. Stavite svježe borovnice na svaki krug i preklopite na pola. Pritisnite rubove vilicom kako biste zabrtvili tijesto, a na vrhu izbušite jednu do dvije rupice za izlaz pare. Prebacite ih na lim za pečenje i pecite oko 10 minuta ili dok ne poprime zlatnosmeđu boju.
Umutite zajedno šećer u prahu i vodu dok ne dobijete laganu glazuru. Nježno nanesite kistom na topao kolač i odmah poslužite. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.