Sastojci
Porcije: 2
- 200 g soba-rezanaca
- 200 g prženog kikirikija (za više koraka)
- 4 žlice sojinog umaka
- 1½ žlica ljutog umaka sriracha
- 5 žlica vode
- 1½ žlica maslinovog ulja
- 1 mladi luk
- papar
Pribor: fino sito, lonac, multipraktik, daska za rezanje, nož
Skuhajte soba-rezance u skladu s uputama na ambalaži. Ocijedite, isperite hladnom vodom i odložite sa strane.
S pomoću multipraktika usitnite većinu kikirikija tako da nastane glatka pasta. Dodajte sojin umak, umak sriracha, vodu i maslinovo ulje kako biste dobili kremasti umak. Prema potrebi dodajte još vode kako bi umak bi dovoljno rijedak da se prožme s rezancima.
Nasjeckajte ostatak kikirikija i narežite mladi luk na tanke šnite.
U posudi za posluživanje pomiješajte rezance s umakom od kikirikija. Ukrasite nasjeckanim kikirikijem i mladim lukom te poslužite. Popaprite prema ukusu. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.