Sastojci
Porcije: 4
- 500 g krumpira sorte Russet
- 60 ml biljnog ulja
- 50 g slanine
- 1 č. žl. maslaca
- 4 jaja
- 20 g vlasca za ukrašavanje
- sol
- crni papar
Pribor: gulilica za povrće, četverostrani ribež, daska za rezanje, nož, kuhinjski ručnik, velika zdjela za miješanje, metalna lopatica (špatula), papir ručnici, velika neprijanjajuća tava za prženje
Fino nasjeckajte vlasac. Ogulite i nasjeckajte krumpire.
Premjestite nasjeckane krumpire u zdjelu s hladnom vodom, miješajući ih sve dok voda ne postane zamućena. Ocijedite i dobro isperite krumpire pod hladnom vodom. Prebacite krumpire na kuhinjski ručnik i uvijanjem iznad sudopera iscijedite tekućinu što je više moguće. Premjestite krumpire natrag u zdjelu i prevrćite ih kako bi se otpustili, a zatim ih vratite na ručnik i opet iscijedite tekućinu.
Premjestite krumpire natrag u zdjelu i prevrćite zajedno sa solju i nekoliko mrvica crnog papra.
Zagrijte biljno ulje u tavi za prženje, na srednje visokoj temperaturi. Dodajte krumpire u ravnomjernom sloju i pecite ih otprilike 5 minuta, ne dirajući ih, sve dok se na donjem dijelu ne stvori duboka zlatnosmeđa korica. Velikim tanjurom preokrenite popečke od ribanog krumpira u jednom komadu i pecite s druge strane otprilike još 5 minuta, po potrebi dodajući još biljnog ulja. Prebacite ih na tanjur podstavljen papirnatim ručnikom kako bi se iscijedili.
Pecite slaninu u istoj tavi na srednje visokoj temperaturi sve dok ne postane hrskava. Dodajte maslac u tavu i pržite jaja u maslacu dok bjelanjci ne očvrsnu, a rubovi postanu hrskavi. Ravnomjerno razdijelite slaninu, jaja i popečke od ribanog krumpira po tanjurima za posluživanje i ukrasite ih vlascem, solju i paprom. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.