Sastojci
Porcije: 4
- 4 paprike
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- ½ čilija
- 100 g riže
- 1⁄2 č. žl. mljevenog kumina
- 1⁄2 č. žl. mljevenog korijandra
- 300 ml povrtnog temeljca
- 150 ml pasirane rajčice
- 100 g crnog graha iz konzerve
- 100 g bijelog graha iz konzerve
- 100 g slatkog kukuruza iz konzerve
- 1⁄2 č. žl. šećera
- 150 g sira cheddar (ribanog)
- 15 g korijandra
- 150 g laganog vrhnja za kuhanje
- 1⁄2 limete
- sol papar
- maslinovo ulje (za prženje)
Pribor: 2 daske za rezanje, 2 noža, tava za prženje, pećnica, posuda za pečenje, 2 zdjele
Fino nasjeckajte luk, češnjak i čili. Prepolovite paprike i očistite ih od sjemenki.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi za prženje i pržite luk, češnjak i čili otprilike 2 minute. Dodajte rižu i pržite otprilike 1 minutu. Dodajte kumin i korijandar, temeljac od povrća i pasiranu rajčicu. Začinite solju i paprom, pokrijte poklopcem i pustite da lagano vrije otprilike 20 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200 °C / 390 °F. Prebacite prepolovljene paprike u posudu za pečenje. Prebacite mješavinu riže u zdjelu i dodajte crni grah iz limenke, bijeli grah i slatki kukuruz. Začinite solju, paprom i šećerom po želji.
Napunite paprike mješavinom riže i graha, a na vrh stavite sir cheddar. Pecite na 200 °C / 90 °F otprilike 20 minuta.
Fino nasjeckajte korijandar, dodajte ga u zdjelu s kiselim vrhnjem i miješajte dok se ne sjedine. Začinite sokom limete, solju i paprom. Poslužite punjene paprike s umakom od kiselog vrhnja. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.