Sastojci
Porcije: 4
- 400 g pilećih prsa (bez kosti i kože)
- 2 luka (raspodijeljeno tijekom pripreme)
- 2 češnja češnjaka (raspodijeljeno tijekom pripreme)
- 530 g rajčice
- 200 ml pilećeg temeljca
- 4 papričice chipotle u marinadi
- 1 č. žl. soli
- 3 č. žl. biljnog ulja
- 2 č. žl. šećera
- tortilje od brašna za posluživanje
- ledena salata za posluživanje
- avokado za posluživanje
- kiselo vrhnje za posluživanje
- sol
Pribor: hvataljke, lonac, zdjela, daska za rezanje, nož, mikser, tava za prženje, kuhača
Napunite srednje veliki lonac vodom i kuhajte na visokoj temperaturi dok voda ne zavrije. Ogulite luk i češnjak, dodajući malo češnjaka i malo luka u lonac s kipućom vodom, zajedno s onoliko soli koliko stane u šaku. Dodajte pileća prsa i kuhajte ih na srednjoj temperaturi dok ne budu gotova, otprilike 20 minuta. Kada piletina bude u potpunosti kuhana, stavite je u zdjelu i pustite da se ohladi. Piletinu rastrgajte pomoću dvije vilice i stavite je na stranu.
U međuvremenu tanko narežite ostatak luka i četvrtinu rajčice. Miksajte rajčice, preostali češnjak, pileći temeljac, čili papričice chipotle u marinadi i sol u mikseru sve dok smjesa ne postane glatka.
Zagrijte biljno ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i pržite približno 4 – 5 minuta ili dok ne omekša i počne dobivati smeđu boju. Posipajte šećer i nakratko ga karamelizirajte, približno 1 minutu. Dodajte trganu piletinu i umak od rajčice i pecite na srednjoj temperaturi otprilike 20 minuta ili dok se umak malo ne zgusne. Začinite solju po ukusu i poslužite s toplim tortiljama, trganom ledenom salatom, ploškama avokada ili grudom kiselog vrhnja. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.