Sastojci
Porcije: 8
- 1 kg pilećih prsa
- 1 beskvasni (plosnati) kruh
- 1 č. žl. češnjaka u prahu
- 2 češnja
- 1 č. žl. mljevene kurkume
- 1 č. žl. mljevenog korijandra
- 1 č. žl. mljevenog kumina
- 1⁄2 č. žl. mljevenog kardamoma
- 1⁄2 č. žl. ljute cayenne papričice
- 2 č. žl. dimljene paprike u prahu
- 2 č. žl. soli
- 3 č. žl. biljnog ulja
- 1 mango
- 1 č. žl. tahinija
- 2 č. žl. limunova soka
- 4 č. žl. jogurta
- 1 glava ledene (iceberg) salate
- 1 krastavac
- 3 rajčice
- 1 crveni luk
- 100 g crnih maslina iz staklenke
- ukiseljene čili paprike (po želji)
Pribor: zdjela, vrećica za zamrzavanje koju se može zatvoriti, daska za rezanje, nož, lopatica (špatula), lim za pečenje, pećnica, električna sjeckalica, rebrasta tava za prženje
Pileća prsa narežite na trake. U zdjelu stavite češnjak u prahu, češnjeve, mljevenu kurkumu, mljeveni kumin, mljeveni kardamom, ljutu cayenne papričicu, dimljenu papriku u prahu i sol. Dobro promiješajte. Dodajte pileća prsa i ulje u mješavinu začina i prevrćite ih sve dok u potpunosti ne prekrijete piletinu. Za najbolji rezultat stavite u vrećicu za zamrzavanje koja se može ponovno zatvoriti i pustite da se u hladnjaku mariniraju najmanje 3 h ili preko noći.
Zagrijte pećnicu na 220 °C / 430 °F. Prebacite mariniranu piletinu u lim za pečenje i pecite je približno 15 minuta. Nakon što se ispeče, izvadite piletinu iz pećnice i pustite da kratko odstoji.
U međuvremenu ogulite mango i grubo ga narežite. Prebacite u električnu sjeckalicu, dodajte tahini i limunov sok te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodavajte jogurt i postepeno miksajte sve dok se potpuno ne sjedine. Stavite na stranu.
Narežite beskvasni kruh na trokutaste kriške i tostirajte ga na rebrastoj tavi za prženje na srednje visokoj temperaturi.
Za salatu, tanko narežite krastavac, rajčice, crveni luk, ledenu salatu i ukiseljene čili papričice, ako ih upotrebljavate. Prepolovite masline. Da biste složili sendviče, nanesite umak od manga i jogurta na blago tostirani beskvasni kruh, napunite ih željenim sastojcima salate i trakicama od piletine. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.