Sastojci
Porcije: 2
- 400 g tjestenine
- 300 g rajčica
- 1 češanj češnjaka
- 10 listića bosiljka
- ½ glavice luka
- 8 žlica maslinovog ulja (za više koraka)
- 2 rajčice osušene na Suncu
- 50 ml soka od naranče
- 1 čajna žličica agavinog sirup
- 2 čajne žličice morske soli
- ¼ čajne žličice papra
- sol
- papar
- bosiljak za posluživanje
Pribor: tava za prženje, kuhača, daska za rezanje, nož, sjeckalica, lonac
Razrežite rajčice na četiri dijela i uklonite peteljke. Ogulite i sitno nasjeckajte češnjak. Operite, osušite i nasjeckajte bosiljak. Ogulite i sitno nasjeckajte luk. Zagrijte malo maslinovog ulja u tavi za prženje na vatri srednjeg intenziteta i pržite luk otprilike 2 – 3 min. Uklonite s vatre.
U sjeckalicu dodajte pola rajčica, prženi luk, rajčice osušene na Suncu, češnjak, sok od naranče, agavin sirup, sol, papar i ostatak maslinovog ulja. Usitnjavajte s pomoću sjeckalice otprilike 1 min ili dok smjesa ne postane glatka. Potom dodajte ostatak rajčica i bosiljak te se koristite funkcijom impulsnog usitnjavanja dva do tri puta kako bi se sve proželo.
Dodajte tjesteninu u kipuću slanu vodu u loncu. Ostavite da se skuha al dente u skladu s uputama na ambalaži te potom ocijedite. U tavu za prženje dodajte umak od rajčice i kuhanu tjesteninu te protresite kako bi se sve proželo. Posolite i popaprite prema ukusu. Na tjesteninu stavite svježi bosiljak te poslužite. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.