Sastojci
Porcije: 2
- 6 žlica umaka „zelena božica” (engl. green goddess)
- 180 g konzervirane tune
- 4 kriške kruha od kiselog tijesta
- 1 stabljika celera
- 1 glavica ljutike
- sol
- papar
- maslac za prženje
Pribor: zdjela, gumena kuhinjska lopatica, daska za rezanje, nož, tava za prženje
Tanko narežite celer na kriške i dodajte ga u zdjelu. Tanko narežite glavicu ljutike na kriške i dodajte je u zdjelu. Ocijedite tunu, razdvojite je na komadiće te je stavite u zdjelu. Dodajte umak „zelena božica”, posolite i poparite prema ukusu te promiješajte kako bi se sve proželo.
Zagrijte tavu za prženje na vatri srednjeg do jakog intenziteta. Dodajte maslac. Stavite jednu krišku kruha u tavu i ostavite da se tostira otprilike 2 min. Na kruh žlicom nanesite malo salate od tune. Na to stavite drugu krišku kruha, potom na tavu dodajte još maslaca i okrenite na drugu stranu. Tostirajte sve dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Uklonite s vatre i poslužite odmah. Dobar tek!
Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.